Литвиненко про сутички у Березному: "Це не радикалізм. Це банальний кримінал"

Народний депутат від "Слуги народу" Сергій Литвиненко прокоментував учорашні протистояння біля його приймальні за участю активістів та немісцевих чоловіків, які приїхали у місто разом із нардепом Іллею Кивою. 

Нагадаємо, активісти вимагали у нього відповіді стосовно заяви про особливий статус тимчасово окупованих окремих районів Донецької та Луганської областей. Однак, діалогу не вийшло. Після закінчення прийому, коли нардеп уже поїхав, між активістами та його прихильниками виникли сутички. Хтось із натовпу кинув піротехнічний пристрій, в результаті чого постраждав начальник патрульної поліцїі області Сергій Мерчук, наразі він - у лікарні. 

Тим часом Сергій Литвиненко називає влаштовану акцію "провокацією": 

За його словами, активісти прийшли до нього поговорити про його заяву стосовно "поновлення миру на Донбасі". Нардеп погодився на це, однак, активісти, мовляв, відмовились пройти у примальню, і коли він вийшов із приймальні, то у відповідь полетіло каміння. 

- Так радикали готуються до діалогу та мирної акції, про яку вони говорили – приходять з камінням, з коробками курячих яєць та зброєю. Це не радикалізм. Це банальний кримінал. І ні для кого не є секретом, що радикали працюють на замовлення. Хочу застерегти політиків, котрі користуються послугами екстремістів-радикалів: завтра вони легко повернуть свою зброю проти вас, - пише Литвиненко. 

Нардеп стверджує, що активісти були до нього вороже налаштовані та нібито були озброєні: "Щойно я від’їхав від офісу, як полетіли яйця, каміння, почали лунати постріли. Вони стрибали на мою машину, били по склу палками, жбурляли каміння та яйця. Зі сторони радикалів в бік поліції полетів вибуховий пакет, внаслідок чого поліцейський отримав контузію", - каже він. 

Литвиненко також дякує поліцейським, які спрацювали професійно, а також  громадському рухову «Патріоти – за життя», які його підтримали. 

Він додав, що звернеться до правоохоронних органів, аби вони дали оцінку учорашнім подіям: "Держава - поліція, прокуратура, ДБР та СБУ - повинні жорстко прореагувати. Якщо ми сьогодні не зупинимо цю нечисть, завтра втратимо країну."