Заява Костопільської міськради щодо несанкціонованої акції 11 серпня

Костопільська міська рада заявляє, що увечері 11 серпня під стінами будівлі колишньої райдержадміністрації відбулася несанкціонована акція громадян, заявку на проведення якої у міськраду ніхто не подавав. Розміщену у соцмережах колективну скаргу, яку нібито підписували учасники цього заходу, у міську раду теж ніхто не подавав.

Як повідомив начальник відділення поліції №2 Рівненського районного управління поліції Олександр Годун, організатори кожного масового заходу зобов’язані повідомляти про це у місцеве відділення поліції, за порушення передбачена адміністративна відповідальність. Однак жодного повідомлення про захід 11 серпня у поліцію не надходило. Захід відбувався хаотично, організатора на місці не встановили.

-         Заяви про те, буцімто педагогічні працівники шкіл громади не отримали заробітну плату та усі надбавки до неї, є неправдивими, оскільки з педпрацівниками розрахувалися повністю. Затримки з виплатою лікарняних – це загальнодержавна проблема, і міська рада жодним чином не може вплинути на її вирішення, - коментує в.о. першого заступника міського голови Костополя Олексій Кособуцький. – Що стосується технічних працівників шкіл, то аванс цього місяця всі отримають вчасно. Через те, що оптимізацію штату провели невчасно, нарахування на оплату праці цих працівників перевищили заплановані видатки на них. Ми закриємо цей дефіцит видатками наступних періодів. Однак проблема не буде розв’язана, й на кінець року буде заборгованість. Вирішити цю проблему можна, лише забравши гроші з капітальних видатків, що були раніше заплановані на розвиток громади. Відносно придбання міською радою автомобіля Skoda Superb: він знятий з торгів на Prozorro, бо це питання зараз не актуальне.


Костопільська міська рада