В обласній раді привітали працівників культури і мистецтва з професійним святом

У Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва, який відзначаємо 9 листопада, голова обласної ради Сергій Кондрачук та його перший заступник Сергій Свисталюк долучилися до урочистостей з цієї нагоди.

На Рівненщині професійне свято сьогодні відзначають близько п’яти тисяч працівників культури та народного мистецтва. Діє нині Програма розвитку культури Рівненської області, у межах якої здійснюється низка заходів, зокрема надаються щорічні стипендії голови облдержадміністрації та голови обласної ради для втілення творчих проєктів, виплачується низка премій працівникам та ветеранам галузі.

Та найбільшим скарбом є талановиті, креативні та невтомні працівники цієї сфери, які плекають культурну спадщину, передають свої знання та вміння і дають привід пишатися їхніми здобутками. Саме на цьому наголошували гості свята під час вітань.  

- Схиляю голову перед вами, бо ви - представники галузі, яка є безумовно ідеологічною, українською, патріотичною. Маємо чим пишатися! І коли вручаємо будь-які премії у  галузі культури, то отримують їх ті, хто цього беззаперечно гідний. Від усього депутатського корпусу бажаю вам здоров’я та натхнення! – зазначив Сергій Свисталюк.

З нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток, відродження та збереження української національної культури Сергій Свисталюк вручив Почесні грамоти обласної ради: керівнику зразкового аматорського фольклорно-етнографічного гурту «Мазурки» клубу с. Корост Сарненської  міської ради Сергію Гаврилюку, начальнику відділу культури та соціальної політики Березнівської міської ради Олександру Дехтяру, директору Костопільської дитячої школи мистецтв Костопільської міської ради Ігорю Стрілецькому.

Також Почесну грамоту обласної ради за вагомий особистий внесок у розвиток, відродження та збереження української національної культури, сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва отримала начальник управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації Любов Романюк.

- Поза сумнівом, українська культура з її самобутністю та глибиною  – це один зі стовпів нашої нації. Тому сьогодні вітаю вас з особливими емоціями. Чудово розумію, наскільки непростою та водночас важливою для громади є праця тих, хто плекає, зберігає та примножує нашу культуру й народне мистецтво. Тож бажаю вам передусім миру, здоров’я та нових здобутків! – зазначив Сергій Кондрачук.

Рівненська обласна рада