Нардеп М’ялик пояснив, звідки у нього 158 задекларованих квартир

Народний депутат від Рівненщини Віктор М’ялик у своїй декларації вказав, що є власником 158 квартир у Софіївській Борщагівці.

Нагадаємо, що окрім квартир різної площі - від 38 до 139 квадратних метрів - парламентарю належать парковки, гаражі та земельні ділянки (площею від 520 і до 1000 кв. метрів) у цій самі Софіївській Борщагівці.

Сам нардеп пояснює, що є  власником ЖК «Львівський маєток», і тому, усі квартири у житловому комплексі належать йому.

- Я займався будівництвом. Я подавав ці квартири за 19-ий рік. Я тоді займався бізнесом, і був замовником будівництва. Я не купував ці квартири, я їх будував, а потім продавав. З доходу сплачував податки. І ті квартири нібито - на мені, але вони були за 19-ий рік. Там частково на мені квартири ще й залишилися. А чого залишилися? У зв’язку з тим, що я давав людям розстрочку безвідсотково. Це були знайомі. Давав розстрочку тим, кому довіряв. Але знову ж таки я не переписував ці квартири, а на себе оформляв, бо треба було так. Наприклад, людина мені заплатила 70 %, а решту вона виплачувала в рострочку. І тоді коли, вона виплатить, я переписую. Я не можу її переписати. Але на сьогодні я квартири і переписую, і повідомляю про це НАЗК, - говорить М’ялик.

Більше того, там же дуже багато комор є - на 2, 3 кв. метри. Їх ні на кого не перепишеш. Але по закону навіть тих два квадратних метра треба задекларувати.

Що стосується землі. То вона також - на мені. Але вона - під будинками. Вона нічого не варта. На мені як такої землі немає. Хіба що під приватним будинком. Ті ж землі залишаються під житловим масивом. Зараз маю вже написати відмову на користь створеного ОСББ, - додає нардеп.

Окрім цього нардеп розповідає, що близько трьох десятків квартир здає в оренду. Здачі квартир в оренду депутат пояснює так:

- Там є і мої квартири, які не хочу продавати. У мене є 37 квартир. Одна квартира - на дітях, одна - на дружині. Решту я здав в оренду. Тому що мені треба на щось жити. Законом на сьогодні це не забороняється. У мене є багато офіс-приміщень, у мене є торговий центр.

Нагадаємо, що нардеп користується двома автомобілями марок Lexus LS460L 2015 року випуску за 3,4 млн гривень, та LEXUS  LX570 2016 року випуску за 3, 7 млн гривень. Дружині належать MERCEDES-BENZ SL400, 2016 року випуску та PORSCHE CAYENNE 2018 року випуску за 5,6 млн грн. та за 3 млн. гривень.

Нардеп отримав 314 117 грн. депутатської зарплати та 29 099 грн. зарплати в ТОВ "МДС-БУД". Подружжя вказало кілька мільйонів гривень доходу від здачі житла в оренду. На рахунках у банку М’ялик вказав: 2, 4 млн грн., 553 тис. грн. та 260 тис. грн. У дружини - майже 109 тис. грн.. та 13 тис. доларів.

У готівці нардеп тримає 150 мільйонів гривень та 1 мільйон доларів.