Коваль звітує

Рік тому пройшли вибори до місцевих рад. Тож нині настав час депутатам звітувати про свою діяльність.

Звіт на своїй сторінці у Фейсбуці оприлюднив і голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, який є головою фракції СН в міськраді.

Так що ж за рік встиг зробити депутат-посадовець, читайте далі.

365 днів, як я очолюю фракцію «Слуги народу» у Рівнераді.

Скажу відверто, це для мене, як і для більшості моєї команди, перший досвід. А ще – це виклик - поєднувати депутатство з посадою голови Рівненської ОДА. Хтось скаже, що це неправильно, що потрібно було обирати. Але я сприймаю посаду голови, як додаткові можливості. Можливості, завдяки яким вдалося досягти хороших результатів для Рівного і рівнян. І сьогодні для мене депутатство та керування областю – нерозривні поняття.

Отже, що вдалося зробити для Рівного за рік. Перш за все, я гордий сумою, яку залучив з державного бюджету на будівництво об’єктів в обласний центр. Мова йде про 1, 071 млрд. гривень. Дякую Президенту України за розуміння і підтримку, адже це вперше за всю історію незалежності місто отримало таку велику суму державних коштів. 

Зокрема:

  •  85, 5 млн. грн на будівництво садочку на Коновальця;
  •  100 млн. грн - реконструкцію стадіону «Авангард»;
  •  172 млн. грн - реконструкцію Міжнародного аеропорту Рівне;
  •  69, 5 млн.грн. – будівництво універсальної арени на Макарова.

Ще один важливий об’єкт, який фінансується з держбюджету - «Північний обхід міста Рівне». На його будівництво залучено 580,3  млн. грн. Автошлях розвантажить обласний центр, збереже від руйнування покриття вулиць. Також сприятиме підвищенню безпеки руху та поліпшенню екологічної ситуації в місті.

Крім того, на міські заклади виділялися і кошти обласного бюджету. Зокрема, на реконструкцію обласних лікарні та бібліотеки, виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію аеропорту. Вдячний за підтримку ініціатив депутатам обласної ради.

Одне з найболючіших питань для рівнян – тарифи на тепло. На останній сесії міської ради відстояв встановлення плати на рівні минулого року. Паралельно працюємо і над програмою енергоефективності. Важливо, аби рівняни могли економити. Зокрема цього року 31 ОСББ міста змогло долучитися до програми «Енергодім», яка дає можливість відшкодувати 10% вартості заходів з енергоефективності. З обласного бюджету на ці заходи у 2021 році виділено 2,2 млн. гривень.

Також я, як і кожен депутат, входжу в одну із постійних комісій Рівнеради, а саме в медичну. Через пандемію, цей рік для всіх був непростий. Для підтримки медичної галузі з держбюджету вдалося залучити 11,3  млн.грн, з обласної програми - 1,6 млн.грн. Ці кошти пішли на закупівлю медичного обладнання (кисневих концентраторів, апаратів ШВЛ та ін.) в Центральну міську лікарню.

Один з пріоритетів в області є і розвиток професійно-технічної освіти. На Рівненщині вже створено 27 сучасних навчально-практичних центрів. Серед них, у співфінансуванні 1,23 млн. грн. з держбюджету, в Рівненському ВПУ ресторанного сервісу і торгівлі, обладнано  «Лабораторію інноваційних харчових технологій». 

Переконаний, це лише початок. Попереду ще багато перемог і досягнень. Друзі, дякую кожному з вас за довіру. Віталій Коваль