Етнопарк «Ладомирія» на Дубенщині відтворює старовинні українські вбрання та прикраси

В межах робочого візиту до міста Радивилів голова Дубенської райдержадміністрації Всеволод Пекарський оглянув історико-етнографічний комплекс «Ладомирія».

Ініціатор проекту «Ладомирія», голова громадської організації «Центр дослідження та відродження Волині» Володимир Дзьобак, який особисто провів екскурсію для відвідувачів.

У колекції «Ладомирії» старовинні ткацькі верстати та нові, відтворені за зразком старих. За верстатами працюють ткалі, які виготовляють натуральні тканини. Фахівці етнопарку шиють автентичний одяг з усієї історичної Волині, які зібрані в Музей автентичного костюма.

Крім одягу«Ладомирія» займається книговидавництвом, відтворенням автентичних прикра, відродженням та популяризацією нематеріальної культурної спадщини Волині.

Колектив етнопарку активно займається розбудовою свого скансену (музей під відкритим небом) – на територіє є дві великі двохсотлітні хати й кліті.

Віднедавна на території працює заклад харчування, в меню якого входять автентичні страви з різних куточків України. Також на місці працює екоферма з вирощування грибів та акваферма – на якій розводять сомів та креветки.

Після екскурсії та дегустації вареників з сомом, голова Дубенської РДА Всеволод Пекарський запропонував провести в «Ладомирії» фестиваль сиру та вина за участю сироварів та виноробів з усього Дубенського району.  Власник етнопарку Володимир Дзьобак таку ідею підтримав та пообіцяв співпрацю в організації такого фестивалю.

Дубенська РДА