Депутати Здолбунівської міської ради переспрямували кошти на будівництво спорткомплексу

На черговій сесії Здолбунівської міської ради жваве обговорення викликало питання щодо внесення змін до місцевих програм, а саме «Програми  розвитку Здолбунівської міської територіальної громади та підтримки комунальних підприємств на 2021 рік» щодо перенесення коштів у розмірі 1 млн. грн. з пункту «Виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво ДНЗ по вул. І.Богуна в м.Здолбунів».

Джерело Здолбунівська міська рада.

У результаті ці кошти депутати спрямували для завершення об’єкта «Будівництво спортивного залу ДЮСШ» у місті Здолбунів по вул. Паркова.

У березні 2021 року Здолбунівська міська рада звернулася з листом до підрядника щодо виправлення в проектно-кошторисній документації на будівництво садочка невідповідностей чинному законодавству. Саме тому документація на будівництво ДНЗ була повернена на доопрацювання.

Оскільки станом на дату проведення сесії (22 вересня 2021) документація так і не була приведена у відповідність до вимог, депутати міської ради вирішили переспрямувати кошти на об’єкти, які вже будуються, з метою їхнього завершення та введення в експлуатацію. Адже метою роботи міського голови та більшості нинішнього депутатського складу є не створення «довгобудів» на території нашої громади, а розбудова та оновлення об’єктів задля задоволення потреб дітей та дорослих, які тут живуть.

Спорткомплекс станом на 23.09.2021

Для того, щоб завершити роботи з будівництва спортивного залу ДЮСШ та забезпечити молоді громади можливість проводити там заняття вже з наступного року, Здолбунівська міська рада з бюджету зобов’язана додатково спрямувати на об’єкт 1 млн. грн. У разі невчасного виділення фінансування на завершення будівництва спорткомплексу, в наступному році коштів знадобилося б значно більше. Адже після 2021 року об’єкт не фінансуватиметься коштом державного та обласного бюджетів. А, отже, є ризик отримати  ще один «довгобуд». 

Зауважимо, що до співфінансування згаданого об’єкта задля якнайшвидшого завершення робіт долучається й Рівненська обласна рада (голова Сергій Кондрачук), сприяє цьому й народний депутат України Олександр Аліксійчук.