Депутати Рівненської обласної ради взяли участь в IX Національному молитовному сніданку України

Сьогодні у Києві в Українському домі відбувається IХ Національний молитовний сніданок. Цього року захід присвячений 30-річчю незалежності України.

Серед присутніх  - і депутати Рівненської обласної ради на чолі з головою ради Сергієм Кондрачуком.

Духовна зустріч зібрала кількасот учасників. Це передовсім керівники християнських церков і релігійних організацій України, політики, дипломати, бізнесмени, керівники громад, представники творчої інтелігенції, науковці та громадські діячі. А також закордонні гості з понад 10 країн світу: парламентарі та конгресмени зі США, провідні політики Європейського Союзу.

Історія молитовних сніданків починається з початку 40-х років XIX ст. Ідея виникла в США за президентства Франкліна Рузвельта. Тоді члени Конгресу, вирішуючи складні питання світової політики, зібралися на спільну молитву, щоб спільно вирішити проблеми, які виникли у світі через Другу світову війну. Відтоді упродовж десятиліть Національні молитовні сніданки відбуваються не лише в США, а й у країнах Європейського Союзу та інших країнах світу. В Україні перший Національний молитовний сніданок відбувся 2011 року.


Рівненська обласна рада