«Олімпійський день» стартував у Рівному

Щороку у світу з ініціативи Міжнародного олімпійського комітету проводиться спортивно-масовий захід «Олімпійський день». В Рівному його організацією і проведенням традиційно займається Відділення НОК України в Рівненській області, за підтримки управління молодіжної політики та спорту облдержадміністрації, управління у справах сім’ї, молоді та спорту та управління освіти Рівненського міськвиконкому, обласного і міського центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та Федерації легкої атлетики Рівненської області.

Цьогоріч, в парку культури та відпочинку ім. Т. Г. Шевченка, «Олімпійський день» зібрав понад 500 учасників, починаючи з найменших – дошкільнят, до активної молоді, професійних спортсменів, ветеранів, людей з обмеженими можливостями.

Перед початком спортивної частини заходу з вітальним словом до його учасників звернулися начальник управління молодіжної політики та спорту департаменту розвитку адміністративних послуг, соціальної, молодіжної політики та спорту облдержадміністрації Віталій Ліпський, голова Відділення НОК України в Рівненській області, директор комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Микола Петренчук та учасник ХХУІІ літніх Олімпійських ігор, директор комунального закладу «Обласна школа вищої спортивної майстерності» Леонід Камлочук.

Перед початком спортивних стартів, для учасників була проведена розминка.

Упродовж дня всі бажаючі могли скористатися безкоштовним пунктом прокату спортивного інвентарю та взяти участь в індивідуальних конкурсах, що організували їм працівники КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх». Завдячуючи сприятливій сонячній погоді, найменші учасники заходу змогли себе реалізувати і в конкурсі малюнку на асфальті.

Основна програма «Олімпійського дня» продовжилась легкоатлетичними забігами, які традиційно розпочали представники регіонального центру «Інваспорт». Їх естафети підхопили дошкільнята, школярі, студенти та ветерани спорту, серед яких була і учасниця ХХХІ літніх Олімпійських ігор Світлана Станко.

Наймолодших переможців змагань особисто привітав та вручив подарунки міський голова Рівного Олександр Третяк. До речі, серед старшокласників перемогу здобув Єгор Миколаєнко, який нещодавно на ЗНО з хімії здобув 200 балів.

Всі учасники «Олімпійського дня» отримали пам’ятні дипломи та сувеніри від Відділення НОК України в Рівненській області, а переможці були відзначені медалями та призами.


Спорт для всіх Рівненщини
 

Спорт для всіх Рівненщини