Зі всіх областей України Рівненщина прихистила найбільше переселенців із психоневрологічних інтернатів

Зараз в семи установах області проживає майже 600 підопічних із числа ВПО.

Для людей, які змушені тікати від війни, на Рівненщині влаштовують логістичний сервіс. А переселенців із особливими потребами ? зустрічають, зокрема, медики, соцпрацівники, рятувальники.

Фахівці ГУ Нацсоцслужби в області постійно працюють над покращенням умов проживання внутрішньо переміщених осіб. У цьому допомагають і благодійні фонди, пояснила керівниця ГУ Національної соціальної сервісної служби у Рівненській області Юлія Шигорева.

Так, за підтримки БФ «Рокада» в кілька локацій для поселення закупили побутову техніку. Також днями в обласну психіатричну лікарню на Рівненщині передали два десятки візків для людей з інвалідністю, яких евакуювали з Донецької області.

Допомагає з покращенням умов у психоневрологічних закладах і Міжнародна гуманітарна організація «MEDAIR». Так, з початку війни волонтери завозили туди побутову техніку  (холодильники, пральні машини, мікрохвильові печі, чайники) матраци, постільну білизну та рушники, засоби гігієни, побутову хімію.

Нещодавно ж представники організації встановили в приміщенні, Обласної психіатричної лікарні с.Орлівка" станцію знезалізнення води, душові кабіни та бойлери.

До слова, в додатково розгорнутому відділенні цієї лікарні перебуває більше 200 внутрішнього переміщених осіб з психоневрологічних та геріатричних інтернатів сходу та центру країни.

Програми організації «MEDAIR» спрямовані на постраждалих від війни людей, як внутрішніх переселенців так і цивільне населення України.

Рівненська ОВА