Жителя Хмельницької області пограбували на Дубенщині

Повідомлення, що в парковій зоні міста Дубно четверо невідомих осіб нанесли тілесні ушкодження та пограбували 54-річного жителя Хмельницької області надійшло до поліції 24 липня близько 23 години.

Поліцейські на місці події встановили, що неподалік вулиці Млинівська четверо невідомих осіб спричинили тілесні ушкодження та заволоділи барсеткою, в якій знаходились грошові кошти в сумі близько 10 тисяч гривень та два мобільні телефони потерпілого. 54-річний житель Хмельниччини їхав у справах в інше місто та мав намір зупинитися у Дубно на орендованій квартирі. Про винайм житла домовився через інтернет із невідомим. Близько 20 години зустрівся із ним та його другом. Вони купили продукти, алкогольні напої та саме прямували на огляд квартири, коли ж між трьома чоловіками виник конфлікт. На підмогу долучилися ще двоє молодиків. Учотирьох вони руками та ногами нанесли тілесні ушкодження «гостю», відібрали речі хмельничанина та втекли.

Медики діагностували у потерпілого закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та масивні гематоми голови. Його госпіталізували в травматологічне відділення Дубенської лікарні та наступного дня відпустили.

У результаті проведених розшукових заходів поліцейським вдалося встановити особи зловмисників. Ними виявилися двоє 18-ти та двоє 17-ти річних жителів Дубна.

У них поліцейські вилучили вкрадені мобільні телефони, залишки алкогольних напоїв та продуктів, які вони із потерпілим купували напередодні. У скоєному вони зізнаються та дають покази слідчим.

За фактом відкритого викрадення чужого майна, вчиненого групою осіб, слідчі Дубенського відділу поліції розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України. 

Для встановлення ролі кожного у скоєному злочині у рамках кримінального провадження тривають слідчі дії, зокрема призначено ряд експертиз.

Максимальне покарання, передбачене санкцією статті — шість років позбавлення волі.


Відділ комунікації поліції в Рівненській області