Жителька Вараша намагалась «подвійно» приватизувати земельну ділянку

Вироком  Володимирецького районного суду жительку м. Вараш засуджено за шахрайство, тобто заволодіння чужим майном, шляхом зловживання довірою, що завдало значної шкоди потерпілому (ч. 2 ст. 190 КК України).

Так, в ході слідства встановлено, а у суді прокурором Вараської окружної прокуратури доведено, що у лютому цього року 60-річна жителька Вараша, достовірно знаючи про те, що її матір у 2014 році вже отримала у приватну власність земельну ділянку, розташовану у Володимирецькому районі, діючи умисно та не вказуючи цей факт, подала заяву від імені матері уповноваженому працівнику органу місцевого самоврядування про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою на ділянку площею 0.25 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд за рахунок земель житлової та громадської забудови на території Антонівської сільської ради Вараського району Рівненської області.

На підставі поданої заяви, сільською радою прийнято рішення про передачу у власність цієї земельної ділянки. Внаслідок таких протиправних дій громаді завдано понад 122 тис. грн збитків.

За результатом судового розгляду жінку визнано винною у скоєному злочині. У ході досудового розслідування вона добровільно повернула земельну ділянку у комунальну власність. 

На даний час вирок суду законної сили не набрав. 

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури