Жінка народила в автомобілі «швидкої» на Рівненщині

30 серпня о 2:47 на лінію 103 надійшов виклик про те, що у селі Вирка Сарненського району на Рівненщині народжує жінка. Її потрібно транспортувати до пологового відділення у м.Сарни.

За вказаною адресою прибула фельдшерська бригада зі Степанського пункту постійного базування.

Вагітна ромської національності не могла чітко повідомити скільки їй років (орієнтовно 19). Розповіла, що це її друга вагітність. Скаржилася на біль у животі.

Бригада «швидкої» помістила жінку в автомобіль екстренки.

• Дорога до Сарненської лікарні далека. Понад 20 км медики з пацієнткою їхали по бездоріжжю. Не доїхавши до траси – у пацієнтки розпочалася родова діяльність. Було прийнято рішення приймати пологи в кареті «швидкої».

Завдяки професіоналізму фельдшера Сергія Берника пологи пройшли успішно та без ускладнень. Народився хлопчик (за фізіологічними показниками – доношений здоровий малюк). Породілля почувалася добре, показники гемодинаміки в нормі.

Медик надав необхідну допомогу породіллі та немовляті відповідно до протоколів.

У задовільному стані породіллю та немовля госпіталізовано в пологове відділення Сарненської ЦРЛ.

Щиро вдячні фельдшеру Сергію Бернику та водію Володимиру Кроту зі Степанського ППБ за професіоналізм і швидку реакцію. Завдяки вам пологи, навіть, на бездоріжжі у кареті швидкої, пройшли успішно! Ви вкотре доводите, що ви фахівці своєї справи! Пишаємося!