Затримано Рівнянина за постачання до країни-агресора комплектуючих до військової техніки

Завдяки скоординованим діям Рівненської обласної прокуратури та Управління СБ України в Рівненській області викрито рівнянина, який за завданням представника правоохоронних органів Російської Федерації мав забезпечити доставку до держави-агресора комплектуючих, які використовуються в оборонно-промисловому комплексі, для систем протиповітряної оборони.

Встановлено, що чоловік тривалий час займався посередництвом при переміщенні товарів широкого вжитку з території України до Російської Федерації. Він неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронців та був завербований російською спецслужбою.

За завданням куратора він придбав низку електронних з’єднувачів та реле, які планував перемістити до Росії.

 В майбутньому планувалося налагодження постійного каналу переміщення до країни-агресора зазначених товарів. 

За вказаним фактом 24 червня слідчими, за погодженням з прокурором, 62-річному чоловіку повідомлено про підозру за фактом готування до державної зради (ч. 1 ст. 14 ч. 1 ст. 111 КК України).       

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.