Запрошують відвідати етнофестиваль "Буща Папороть"

10 липня на Рівненщині відбудеться обласний еко-етнофестиваль «БУЩА ПАПОРОТЬ» - вже традиційно на території Національного природного парку «Дермансько-Острозький» в селі Буща Мізоцької ТГ.

За словами організаторів, серед яких і Рівненський обласний центр народної творчості Рівненської обласної ради, мета фестивалю - збереження та популяризація купальських народних традицій, культурної спадщини Мізоцької ТГ, аматорського мистецтва та етнотворчості, формування екологічного світогляду. 

Програма фестивалю передбачає низку цікавих на різноманітних заходів. Зокрема, піші екскурсії екостежкою «Від Волині до Поділля», купальські обрядодійства – одягання «Марени», хороводи, народні ігри, плетіння вінків, які потім пускатимуть на воду річки Збитинка, запалення ватри. 

Також організатори підготували гостям свята спортивні розваги та змагання з міні-футболу, волейболу, дартсу, армреслингу, волейболу, шахів, перетягування линви, жонглювання м’ячем. 

Упродовж дня тут діятимуть виставки та майстер-класи народних майстрів, буде катання на конях і возах, виставка техніки та показовий виступ малогабаритного літака, працюватимуть дитячі атракціони, організатори обіцяють пінне шоу.

На фестивалі варитимуть куліш, презентуватимуть продукти бджільництва, діятиме зона барбекю.

Також гостям та учасникам фестивалю представлять мистецьку програму «Вогнецвіт» за участю творчих аматорських колективів Рівненщини, а також запальна музична феєрія у виконанні гуртів GudzikBand та «Швагри МиРоВі».

Хедлайнер фестивалю - етногурт GG ГуляйГород / GulayGorod.

На завершення відбудеться етновечірка «Купальська ніч» та шоу «Вогняне диво».

Початок фестивалю о 12:00 годині.


Рівненська обласна рада