За виготовлення "метамфетаміну" на Рівненщині затримано двох осіб

За процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури обрано запобіжні заходи трьом чоловікам, яких підозрюють у незаконному виготовленні, придбанні, зберіганні та збуті психотропних речовин, вчиненому повторного, за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ч. 2 ст. 307 КК України).

Слідчим суддею Рівненського міського суду двом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з призначенням застави у розмірі 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, а третьому – цілодобовий домашній арешт. Організатор угруповання скористався можливістю і вніс 113,5 тисяч гривень застави.

Нагадаємо, 27.01.2021 у Рівному викрито групу осіб, які протягом тривалого часу за місцем проживання та в спеціально пристосованих приміщеннях, за допомогою лабораторного медичного обладнання налагодили виробництво психотропної речовини «метамфетамін», яку в подальшому збували, шляхом продажу великих партій довіреним особам. Слідчими проведено близько 30 обшуків, в результаті яких вилучено лабораторне обладнання, орієнтовно 500 доз порошкоподібної речовини, зовні схожої на «метамфетамін», а також близько 80 кг бурштину та обладнання для його обробки, 16 590 доларів США, 1610 євро, 68 900 гривень, зброю та боєприпаси.

На вилучене майно накладений арешт. Наразі готується повідомлення про підозру ще двом фігурантам провадження.

Примітка: Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.