За тиждень на Рівненщині викрито 16 порушень природоохоронного законодавства

У період з 08 по 14 липня 2021 року державні інспектори Рівненського рибоохоронного патруля зафіксували 16 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 12 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та 1 – за ч. 4 ст. 85 КупАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову). Оформлено три акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

 «За даний період на порушників накладено 748 грн штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 25 од. заборонених знарядь лову», - повідомив керівник Рівненського рибоохоронного патруля Сергій Бондар.

Для прикладу, сьомого липня 2021 року державними інспекторами рибоохоронного патруля задокументовано грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на Хрінницькому водосховищі, поблизу с. Боремель Дубенського району Рівненської області.

Так, викрито місцевого жителя, який здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – сіткою. Завдяки оперативним діям інспекторів порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

На особу складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готують для передачі до суду для притягнення порушника до відповідальності. Знаряддя лову вилучено.

Рівненський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 540 53 90.

Довідкова інформація:

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, забороненими знаряддями лову є такі, які не передбачені цими Правилами. Забороняється риболовля із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих матеріалів, що не передбачені правилами промислового рибальства, а також способом багріння, спорудження гаток та запруд.


Рівненський рибоохоронний патруль