За спричинені металевим ключем тяжкі тілесні ушкодження 36-річний житель Рівненського району постане перед судом

До восьми років позбавлення волі може загрожувати жителю с. Самостріли, обвинуваченому за частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу України. Слідчі відділення №7 (м. Корець) Рівненського РУП скерували до суду матеріали кримінального провадження за фактом умисного тяжкого тілесного ушкодження.

Нагадаємо, події розгорталися 14 вересня цьогоріч у селі Городище (колишнього Корецького району). 

Близько першої ночі 36-річний житель села Самостріли разом зі знайомою перебував у салоні власного авто «Ford», припаркованого поблизу будинку останньої. В цей час 41-річний місцевий житель, який проходив повз транспортний засіб, приревнувавши знайому, завдав декілька ударів в різні частини тіла молодшому. В подальшому 36-річний чоловік взяв у багажнику металевий автомобільний ключ, яким наніс «супернику» один удар по голові. Конфлікт продовжився, тож 41-річний місцевий житель схопив дерев’яну палицю, якою розбив вікна автомобіля, після чого пішов додому спати. Через декілька годин викликав «швидку», адже погано себе почував, втім після надання допомоги від госпіталізації відмовився.

Уранці, коли самопочуття потерпілого погіршилося, самотужки приїхав до лікарні, де у нього діагностували відкриту черепно-мозкову травму та забій грудної клітки. За результатами проведеної судово-медичної експертизи за ступенем тяжкості такі травми відносяться до тяжких тілесних ушкоджень.

Зловмиснику, який раніше в поле зору правоохоронців не потрапляв, повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження). На період досудового розслідування підозрюваний перебував під цілодобовим домашнім арештом.

Відтак, за результатами проведених експертиз та зібраних достатніх доказів для доведення вини 36-річного чоловіка, за процесуального погодження місцевої прокуратури слідчі скерували на розгляд суду кримінальне провадження із обвинувальним актом.

Санкція інкримінованої йому статті передбачає від п’яти до восьми років позбавлення волі. Обставини, які пом’якшують покарання — щире каяття обвинуваченого та активне сприяння слідству.