За п'ять повідомлень про вбивство дружини суд покарав "жартівника" виправними роботами

На Рівненщині чоловіку суд присудив пів року виправних робіт за те, що задля розваг той п’ять разів напідпитку дзвонив у поліцію та казав, що вбив свою дружину. Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень. Обвинувачений сплачуватиме державі 10% від свого заробітку.

За інформацією видання Суспільне мовлення України.

Інцидент стався у селі Устя Рівненського району (колишній Корецький район) третього листопада 2021 року. Чоловік разом із друзями відпочивав у бесідці неподалік річки Корчик. Близько 19:00 він п’ять разів зателефонував до районного відділку поліції та казав, що вбив свою дружину. У повідомленні він також зазначав, де це сталось, – йдеться у вироку суду.

Коли поліція виїхала на місце ймовірної події, заявник сказав, що таким чином вирішив розважитись. На чоловіка за свідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину відкрили кримінальне провадження, потім справу передали в суд.

У суді обвинувачений свою провину визнав, "щиро каявся, сприяв повному та всебічному розкриттю кримінального правопорушення", – йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Відповідно до рішення суду, чоловікові призначили покарання у вигляді виправних робіт на пів року та із врахуванням на користь держави 10% від його заробітку.