За наднормативні викиди в атмосферне повітря нараховано понад 100 тис. грн. збитків

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу проведено перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства  товариства з виробництва фанери, дерев’яних плит, шпону -  ТОВ «ОДЕК» Україна, що на Рівненщині, повідомили на сайті Державної екологічної інспекції Поліського округу.

 Під час перевірки встановлено  факт порушення вимог природоохоронного законодавства, щодо невиконання в установлені в дозволі на викиди терміни запланованих заходів стосовно скорочення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

 Такими діями ТОВ «ОДЕК» Україна  порушило вимоги ст. 10 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», відповідальність за яке передбачене
ст. 33 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

 За  дане порушення посадову особу товариства притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу та за наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря підприємству для добровільного відшкодування пред’явлено претензію в сумі 103тис. 834 грн.

 В разі відмови від добровільного відшкодування збитків, Державна екологічна інспекція Поліського округу буде змушена звернутись до суду з позовом про її стягнення в примусовому порядку.