За минулу добу правоохоронці задокументували 13 випадків шахрайських дій!

Загалом у жителів Рівненщини злодії поцупили більше 100 тисяч гривень!

Неважливо, чи це 500 грн, чи 50 тисяч, втрачати власні кошти вкрай неприємно. Однак, попри всі превентивні заходи правоохоронців та заклики бути пильними, громадяни області продовжують ставитися легковажно до основних правил безпеки.

Розкажемо, які шахрайські схеми допомогли злодіям втертись у довіру мешканцям Рівненщини та поцупити їх гроші.

 «Продаж» не надто коштовних речей (одяг, взуття, технічні пристрої та інше). Злочинці прохали оплатити товар наперед. Коли громадяни перераховували кошти, продавці припиняли відповідати на дзвінки.

 «Реалізація» запчастин до автівок. Головна умова – або повна передоплата, або завдаток. Таким чином довірливі громадяни втратили понад 15 тисяч гривень.

- Пропозиція придбати генератор зі значною знижкою, але за умови передоплати. Коли псевдопродавці отримували гроші – зникали.

 Телефонні дзвінки з переконаннями, що з банківською карткою користувача невідомі намагаються здійснити незаконні операції. Після того, як шахраї отримували дані картки, з неї зникали всі кошти.

Поліцейські охорони радять:
- Попередьте своїх близьких та знайомих про подібні випадки шахрайства.
- Будьте уважними при купівлі товарів у мережі. Прохайте додаткові фото, читайте коментарі про продавців, не перераховуйте передоплату, якщо маєте найменший сумнів у порядності реалізатора.
- Скептично ставтесь до сумнівних посилань. Краще заходьте на вже перевірені надійні сайти. Користуйтеся тільки офіційними застосунками онлайн-банкінгу.
- Перевіряйте на сумлінність волонтерів. На жаль, трапляються випадки маніпуляцій з донатами на ЗСУ.
- Ніколи! Під жодним приводом не повідомляйте незнайомим людям даних вашої банківської картки!
- Бережіть себе та своїх близьких.

Поліція охорони Рівненщини – ЗБЕРЕЖЕМО ТА ЗАХИСТИМО!