З Рівного на потреби ЗСУ передадуть майже 4200 пачок цигарок

Прокурори Рівненської обласної прокуратури у суді довели вину 32-річного рівнянина, якому інкримінували незаконне придбання та зберігання з метою збуту, а також транспортування з цією метою незаконно виготовлених алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Зокрема, чоловік, який не зареєстрований, як підприємець і не має жодних дозвільних документів для продажу алкоголю та цигарок, на території одного з гаражних кооперативів у місті Рівному облаштував склад незаконно виготовленої алкогольної та тютюнової продукції для її подальшого збуту.

Правоохоронці, у ході санкціонованих обшуків вилучили у рівнянина понад 2,5 тонни фальсифікованого алкоголю, що становить майже 5 тисяч пляшок горілки, та майже 4200 пачок підроблених цигарок. Загальна сума вилученого – близько пів мільйона гривень.

Суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у вигляді 85 тис. грн штрафу, з конфіскацією та знищенням вилученого алкоголю. А от цигарки, згідного з вироком суду, будуть скеровані на потреби військовослужбовців ЗСУ.

Загалом, з початку року судами ухвалено вже 5 вироків за фактами незаконного виробництва, зберігання та збуту алкоголю та цигарок. Правопорушники, згідно з цими вироками, мають сплатити понад пів мільйона гривень штрафів, а 5,5 тонн конфіскованого фальсифікованого алкоголю підлягають знищенню

Рівненська обласна прокуратура