З Міськводоканал м.Дубно в примусовому порядку стягнуть 185 тисяч гривень штрафу

У 2021 році державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу було проведено плановий захід державного нагляду (контролю) Комунального підприємства «Міськводоканал» Дубровицької міської ради.

Під час перевірки виявлено, що дане підприємство протягом 2018 року здійснювало забір підземних вод з однієї з артсвердловин, в обсязі що перевищує 300 кубометрів на добу, без спеціального дозволу на користування надрами, що є порушенням статей 16, 19, 21, 23 Кодексу України «Про надра».

Фахівцями Інспекції за виявлені порушення нараховані збитки в розмірі 185 тисяч гривень, та для добровільного відшкодування даної суми, підприємству було направлено претензію.

Але, в добровільному порядку, КП «Міськводоканал» збитки не відшкодовував, тому Державна екологічна інспекція Поліського округу була змушена звернутись до Господарського суду Рівненської області з позовною заявою, щодо стягнення коштів в примусовому порядку.

Рішенням Господарського суду Рівненської області - позовну заяву Інспекції задоволено частково. Інспекція не погодившись з Рішенням суду першої інстанції звернулась з апеляційною скаргою до Північно-західного апеляційного господарського суду з проханням скасувати Рішення суду першої інстанції та ухвалити нове рішення, яким позовні вимоги Інспекції задоволити повністю.

І ось перемога в боротьбі за чисте довкілля. В квітні місяці поточного року Постановою Північно західного апеляційного господарського суду Апеляційну скаргу Інспекції задоволено в повному обсязі, а це значить що з Комунального підприємства «Міськводоканал» Дубровицької міської ради в примусовому порядку стягнуть шкоду, яка була завдана навколишньому природному середовищу.

Державна екологічна інспекція Поліського округу