З 8 в Україні стартує "Зимовий" локдаун

Посилені карантинні обмеження розпочнуть діяти в Україні з 8 до 24 січня включно 2021 року.

Це передбачено постановою Уряду від 9 грудня «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19».

Згідно з документом, посилені протиепідемічні заходи будуть запроваджені на території України з 8 до 24 січня 2021 року. 

За словами Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, це рішення Уряд ухвалив за результатами обговорень з представниками бізнесу, місцевою владою та епідеміологами. 

«Посилені заходи робляться для того, аби не допустити розгортання нової потужної хвилі захворюваності, яка може наступити, зокрема, і після новорічних свят. Тобто, посилені карантинні обмеження будуть вводитися для того, аби розірвати ланцюг захворюваності, який може сформуватися протягом свят», — зазначив Прем’єр-міністр.

Відповідно до ухваленого документа, з 8 до 24 січня 2021 року заборонятиметься робота кафе, ресторанів, барів (крім доставки та замовлень на винос), кінотеатрів, фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів, театрів, а також ТРЦ. Дозволятиметься торгівля продуктами харчування, ліками, ветпрепаратами, товарами особистої гігієни та побутовою хімією. На період дії посиленого карантину заборонятиметься відвідування закладів освіти, торгівля непродовольчими товарами, проведення будь-яких розважальних, спортивних або культурних масових заходів.

Водночас, продовжить працювати громадський транспорт. Також працюватимуть продуктові магазини, аптеки, банки, поштові оператори, готелі.