З 1 липня запрацювала Рівненська митниця

З опівночі 1 липня Поліська митниця Держмитслужби припинила здійснювати митні процедури. А відповідно до наказу Держмитслужби ще від жовтня 2020 року утворилася Рівненська митниця. Відповідно митні пости «Луцьк», «Дольськ», які були у складі Поліської митниці буде віднесено до зони діяльності Волинської митниці та митний пост «Славута» до Хмельницької митниці.

Відповідно до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2020 року № 895 “Деякі питання територіальних органів Державної митної служби”, Поліська митниця реорганізується шляхом приєднання до Державної митної служби України. Тобто, з 1 липня 2021 року #Поліська_митниця_Держмитслужби припиняє здійснювати митні процедури в зоні діяльності, яка була визначена в Положенні про Поліську митницю. Відповідно до наказу Держмитслужби від 19.10.2020 року № 460 “Про утворення територіальних органів Державної митної служби України як відокремлених підрозділів”, утворюється Рівненська митниця та інші територіальні органи, які розпочинають свою діяльність з 01.07.2021 року. Відповідно митні пости «Луцьк», «Дольськ», які були у складі Поліської митниці буде віднесено до зони діяльності Волинської митниці та митний пост «Славута» до Хмельницької митниці.

Зона діяльності Рівненської митниці виключно територію Рівненської області. Митний контроль здійснюватимуть 6 митних постів, з них 4 пункти пропуску та 1 пункт контролю.

Начальник Поліської митниці Держмитслужби #Сергій_ПАНЧУК дякує суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності, які працювали в зоні діяльності Поліської митниці та забезпечували наповнення бюджету та колективу Поліської митниці за успішну роботу.

Довідково, Поліська митниця Держмитслужби за підсумками п’яти місяців 2021 року зайняла перше місце серед митних органів України за рівнем виконання завдань Уряду по надходженню до держбюджету митних платежів. Крім того, впливовими громадськими організаціями України та ЄС в рамках Громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю» проведено опитування серед суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності щодо роботи митних органів. За підсумками 2020 року найвищу оцінку отримала робота Поліської митниці Держмитслужби з найвищим серед митниць показником Індексу сприйняття роботи митниці.

Начальник Поліської митниці Держмитслужби Сергій ПАНЧУК звертається до посадових осіб митниці та особливо працівників митних постів, які з 1 липня будуть працювати в зоні діяльності інших митниць, зокрема «Луцьк», «Дольськ», «Славута».

"Дякую кожному з Вас, шановні працівники Поліської митниці, за сумлінність, професіоналізм, знання, досвід, життєву мудрість, людяність. Завдяки Вашій роботі, забезпечувалось стабільне наповнення бюджету, ефективна протидія незаконному проникненню товарів на український ринок, створювалась дієва система захисту економічних інтересів держави. Бажаю Вам міцного здоров’я, благополуччя, родинного затишку, успіхів та нових перемог. Впевнений, що митниця і надалі стабільно наповнюватиме бюджет та буде надійним, прозорим, зрозумілим та зручним сервісом для представників бізнесу та громадян",- зазначив начальник митниці.


Поліська митниця Держмитслужби