Його не було з 2011 року: навіщо в Україні повертають обов’язковий техогляд авто

Наступного, 2023 року, українські водії зобов’язані проходити техогляд авто на СТО, як того вимагає Угода про асоціацію з ЄС.

Про це повідомляє «Апостроф».

Обов’язкову процедуру техогляду автомобілів в Україні було скасовано Верховною радою у 2011 році для легковиків, які використовували транспортний засіб виключно для особистих цілей. Однак її мав проходити транспорт, який перевозив пасажирів, таксі та автомобілі перевізників небезпечних вантажів. Це завдання переважно покладалася на приватні компанії.

Однак у 2014 році Україна підписала Угоду про асоціацію з країнами Євросоюзу, яка включала внесення багатьох змін до українського законодавства. Там, серед іншого, передбачається повернення процедури техогляду.

Його планували запровадити 2022 року, проте через повномасштабне російське вторгнення перенесли на 2023 рік. Так, Міністерством інфраструктури України було опубліковано чергову версію Проекту Закону «Про внесення змін до низки законодавчих актів України з безпеки експлуатації колісних транспортних засобів». Реалізація цих нововведень планується найближчим часом.