Як зупинити випадіння волосся?

З початком повномасштабного вторгнення багато хто забув, що таке гарне харчування без переїдання та недоїдання, тим більше – якісний сон та відпочинок. Війна занурила нас, українців, у тотальний стан стресу. За два-три місяці багато хто вже почав збирати ,,врожай,, від такого способу життя у вигляді волосся на гребінці та по всій квартирі.

 Волосся першим реагує на всі збої в організмі: починає випадати та перестає рости. Для того, щоб відростити добре волосся, організм витрачає багато ресурсів, а коли його мало, то пріоритети розподілу змінюються. Процес випадіння можна зупинити самостійно, пишуть фахівці Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб

Коли самолікування не допоможе.

Тягнути до останнього не варто, адже в особливо запущених випадках без допомоги трихолога впоратися з облисінням самостійно буде неможливо.

 Якщо ви помічаєте у себе такі ознаки, це сигнал – час до трихолога:

 Стрімке випадіння волосся, особливо у тих ділянках, де вже відросле нове.

 Випадають вії та брови.

 Випадіння волосся триває понад три місяці.

 Біль у коріння волосся.

 Свербіж та лущення шкіри голови.

 Виникають округлі осередки випадіння.

 Загальна слабкість та втома протягом дня, порушення сну.

В останньому випадку слід звернутися до сімейного лікаря, який призначить додаткові обстеження та аналізи. Можливо, випадіння волосся є ознакою серйознішої проблеми. Більшість випадків у чоловіків і жінок, які зіткнулися з проблемою випадіння волосся, не такі критичні та запущені, тому можна спробувати впоратися з цим самостійно.

Міфи та легенди: яке лікування випадіння волосся не працює.

Нікотинова кислота в ампулах. Маркетинг та сарафанне радіо не завжди гарантують результат. Так, втирання в коріння волосся нікотинової кислоти ніяк не зупинить випадіння волосся і не призведе до його зростання. Цей метод не має доведеної ефективності. З більшою ймовірністю він викличе алергічний контактний дерматит і додасть проблем для подальшого лікування.

Стрижка врятує? Популярним міфом, що нібито зменшує інтенсивність випадіння волосся, є стрижка. Вважається, що коротше стрижка, тим менше випадіння. Однак, це міф. Кількість волосся, що випало, зменшиться лише візуально, адже волосся стане коротше. Однак на саму проблему це ніяк не позначиться і її не сповільнить. Бо обрізати волосся – не означає полікувати його. Приділяти увагу потрібно шкірі голови, де залягають фолікули.

Комплекс вітамінів покращить ситуацію? Вітаміни справді можуть покращити ситуацію та призупинити випадіння волосся. Адже коли ми перестаємо отримувати їх із їжею, це відображається на зовнішності. Можна допомогти своєму організму вітамінами, доки не налагодиться харчування. Усі вітамінні комплекси потрібно підбирати індивідуально, відповідно до типу харчування та своїх потреб. Часто проблема може бути у недостатній кількості вітаміну D в організмі. Необхідно здати аналіз на визначення рівня цього вітаміну в крові. Якщо він у дефіциті – призначити лікувальну дозу, якщо в нормі – профілактичну.

Методи та поради: як зупинити випадіння волосся.

Що насправді працює, це нормалізація всіх процесів в організмі. Адже все взаємозалежне, і одна проблема тягне за собою інші. Дотримуйтесь цих простих порад. Вам потрібні:

 Повноцінне харчування.

 Достатній та здоровий сон.

 Фізична активність.

 Відмова від куріння та алкоголю.

 Контроль хронічних захворювань.

 Стабільний психоемоційний стан.

?Це все основа здорового волосся. Жодні маски, процедури та аптечні засоби не допоможуть краще цього комплексу нормалізації організму.