Як врятувати ноутбук, якщо ви на нього щось пролили

Багато хто ставив напої та їжу біля настільного комп’ютера чи ноутбука. Але якщо стаціонарному ПК збиток від рідини, що випадково потрапила на клавіатуру, буде нанесений невеликий, то з ноутбуком все не так.

Якщо ви раптом випадково пролили на ноутбук чай або іншу рідину, то ось що варто і що не варто робити в цьому випадку, на думку iXBT.com.

  1. Від методу з рисом необхідно однозначно відмовитися. Це лише забере час.
  2. Насамперед потрібно повністю вимкнути ноутбук. Тобто шнур необхідно витягнути з розетки, а батарею дістати. Якщо до лептопу були підключені й інші пристрої, їх необхідно дістати або відключити (наприклад, флешка, принтер).
  3. Далі на клавіатуру треба постелити паперові серветки або тонкий рушник. Після цього – закрити ноутбук, перевернути його. Це дозволить не дати воді, що потрапила всередину, поширитися по пристрої.
  4. У такому перевернутому стані можна знову відкрити ноутбук. Якщо ви побачите ще краплі, їх потрібно акуратно стерти.
  5. Відмовтеся від сушіння ноутбука феном.
  6. Не включайте лэптоп.
  7. Якщо на ноутбук потрапила звичайна вода, то можливість врятувати його висока. А ось з алкоголем, колою або соком все може бути серйознішим, тим більше, що в цьому випадку потрібно відключити пристрій від розетки і злегка промити його водою.
  8. У будь-якому випадку ноутбук доведеться нести до сервісного центру.
  9. Якщо ви не можете віднести лептоп у сервіс, то проробіть все вищеописане, а потім залиште пристрій у сухому та теплому місці щонайменше на 24 години. Після цього ви можете спробувати увімкнути ноутбук.