Як готуються військові тероборони Рівненщини

Бійці рівненської бригади Сил територіальної оборони ЗСУ проходять бойове злагодження дій, аби бути готовими до зустрічі із ворожими диверсантами. Зокрема, група розвідників відпрацювала зачистку будівлі, де за легендою навчань перебувала ДРГ противника, а також дії під час захоплення ворожої колони.

За інформацією видання Суспільне мовлення України.

Найголовніше під час таких навчань, за словами тероборонівців, діяти чітко та злагоджено, адже на меті — не лише знищити ворога, а й зберегти життя бійців.

"Найскладніше — це не потрапити під свій вогонь. Тобто, коли заходить велика група, щоб кожний розумів, куди йому потрібно направити ствол, який сектор забирати, куди дивитися, як прикривати, як заходити, щоб зберегти особовий склад і виконати поставлену задачу", — каже військовий з позивним SV.

Також рівненські тероборонівці відпрацювали захоплення ворожої колони та ведення кругової оборони. Група бійців влаштувала засідку в лісопосадці — з кулеметами, снайперськими гвинтівками та гранатометами.

"За легендою ми виїжджаємо в район зосередження ймовірної зустрічі з ворогом, робимо засаду. За можливості його знешкоджуємо або затримуємо. Така засідка — несподівана і перевага на нашій стороні. В противника немає шансів через те, що ми знаємо своє місце в підрозділі, на кожній ділянці, при кожній задачі", — додає військовослужбовець з позивним Батя.