Вступні випробування до магістратури: графік проведення

Наказом Міністерства освіти і науки України від 10  червня 2022 року № 539 затверджено Календарний план організації та проведення у 2022 році магістерського тесту навчальної компетентності та магістерського комплексного тесту (МТНК та МКТ відповідно).

Цьогоріч скасовано проведення традиційних вступних випробувань до закладів вищої освіти, натомість потенційні магістри проходитимуть МТНК ? для вступу до магістратури за спеціальностями галузей знань 05 «Соціальні та поведінкові науки», 06 «Журналістика», 07 «Управління та адміністрування», 28 «Публічне управління та адміністрування», 29 «Міжнародні відносини» (крім спеціальності 293 «Міжнародне право»), МКТ ? для вступу до магістратури на спеціальності 081 «Право» та 293 «Міжнародне право».

Реєстрація осіб, які бажають узяти участь у МКТ та/або МТНК,  триватиме з 27 червня до 18 липня включно. Її здійснюватимуть приймальні комісії закладів вищої освіти. Зареєстровані учасники отримають екзаменаційний листок, у якому будуть зазначені дані для здійснення входу на інформаційну сторінку «Кабінет вступника».

До 3 серпня зареєстровані учасники отримають на інформаційній сторінці «Кабінет вступника» запрошення-перепустку з адресою тимчасового екзаменаційного центру (ТЕЦ).  

МТНК/МКТ проходитиме в три сесії:

  • основна: 10–17 серпня;
  • додаткова: 7–10 вересня;
  • спеціальна: 29 вересня – 3 жовтня.

Інформацію про результати основної сесії МТНК/МКТ за шкалою 100?200 балів буде розміщено на інформаційній сторінці «Кабінет вступника» до 24 серпня 2022 року.

У разі неявки на основну сесію з поважних причин, подати документи для участі в додатковій сесії МТНК/МКТ можна буде протягом 22–26 серпня.

Результати додаткової сесії буде оголошено до 13 вересня 2022 року.

Подання заяв для участі в спеціальній сесії вступниками, які не змогли взяти участі в основній/додатковій сесії МТНК/МКТ,  триватиме впродовж 12–16 вересня.

Результати спеціальної сесії тестування буде розміщено на інформаційній сторінці «Кабінет вступника» до 6 жовтня 2022 року.

Завантажити графік МТНК/МКТ у форматі PDF.