Волонтери Демидівщини активно допомагають фронту

Понад 300 м² маскувальних сіток сплели і відправили військовим жителі Демидівщини. І це – лише в серпні. Так, від початку місяця 26 сіток вже відправлені на бойові позиції військовим підтрозділам в Східному та Північному напрямках. Вони допомагають маскувати позиції, техніку і укриття. Потреба в сітках залишається значною, відтак, робти з їх виготовлення не припиняються. В Демидівській громаді охочих доєднатись до такої вкрай необхідної справи запрошують до місцевих Будинків культури. Тут також будуть вдячні за тканину «маскувальних» кольорів.

Маскувальні сітки, виплетені тендітними дитячими руками, для наших військових надходять і з Семидубської громади. Жителі Соснівського старостату громади свій волонтерський хаб організували в місцевому Будинку культури. Дорослим активно допомагає місцева молодь та діти. Днями, черговий вантаж із пиріжками, домашнім хлібчиком із печі, свіжими овочами, засобами гігієни та, звісно ж, маскувальними сітками, було передано військовим, які боронять Україну. «Ми все зможемо і ворога переможемо!», - впевнені жителі Соснівки.

А волонтери благодійної організації «Благодійний фонд «Волонтери на Конторській» із автодисків майструють «буржуйки». Кажуть, біля таких металевих міні-пічок можна і зігрітися, і одяг висушити, і їсти зготувати. Від початку війни волонтерами виготовлено вже майже півсотні таких «буржуйок». Із наближенням зими попит на них зростає. Тож волонтери будуть вдячні за допомогу з автодисками, в тому числі від вантажівок, зварювальними дротами. Є потреба труби великого діаметру (325 мм, 500мм), а також металеві листи товщиною 3-6 мм.