Владу Рівного просять змінити графік пільгових перевезень у тролейбусах

Дозволити пільговий проїзд для пенсіонерів у тролейбусах не з 10:00, а з 9:00 просять владу Рівного. Відповідне звернення, яке передали у комісію з питань міського господарства та транспорту, за один день зібрало півтори сотні підписів, розповіла Суспільному очільниця цієї комісії Катерина Марчук.

За інформацією видання Суспільне мовлення України.

Серед аргументів щодо зміни графіка, зокрема, те, що деякі медичні процедури в закладах охорони здоров'я роблять до 10:00.

Рішення про обмеження графіка перевезень пенсіонерів прийняли під час пандемії, аби до роботи могли дістатися працівники критичної інфраструктури. Нині питання коронавірусу відійшло на другий план, вважає голова комісії з питань міського господарства та транспорту Катерина Марчук. Відтак, каже, задля комфорту більшої кількості рівнян зранку графік варто подовжити на одну годину.

"Таким чином людям, які мають доїхати до роботи на об'єктах критичної інфраструктури, ми не будемо заважати, вони будуть до дев'ятої вже на роботі, а люди похилого віку зможуть їхати по своїх потребах", – уточнює голова комісії.

Директор Рівнеелектроавтотрансу рішення про зміну графіка підтримує.

"Пікове навантаження платного пасажира з шостої до дев'ятої години. У зв'язку з цим можна зменшити обмеження, щоб пільговик мав обмеження з шостої до дев'ятої, а не з шостої до десятої. Тим більше пільговик – це теж наш пасажир, і ми повинні про нього дбати", – каже Валентин Ткачук.

22 червня тролейбусники та депутати погодили, що будуть писати звернення до міського голови, аби комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затвердила новий графік пільгових перевезень.