Вихованці особливої школи в Острозі вразили гостей талантами

 

КЗ «Острозька спеціальна школа №1 I-III ступенів» Рівненської обласної ради вчора відзначила своє 80-ліття.

З цієї нагоди в закладі на святкову подію зібралися вихованці школи, її випускники, вчителі, депутати обласної ради Олександр Корнійчук та Алла Черній, начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський та представники місцевої влади.

Нагадаємо, що Острозька спеціальна школа була заснована в 1939 році як школа-інтернат для глухих дітей. З 1999 року заклад реорганізований у спеціальну загальноосвітню школу-інтернат І -ІІІ ступеня для дітей з вадами слуху.

Учні підготували незабутній концерт. Не зважаючи на те, що діти мають порушення слуху, вони чудово танцювали та виконували пісні мовою жестів. Окрім того, в ході заходу всім присутнім представили талановитих дітей школи.

Так, завдяки тісній співпраці закладу та КЗ «Рівненського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» учениця 10-го класу Анжеліка Юглічек є кандидатом у майстри спорту України з волейболу.

Учні 10-го класу Микола Полюх та Василь Барабаш виконали перші дорослі спортивні розряди та стали кандидатами до юнацької збірної з волейболу.

За свої досягнення хлопці нагороджені стипендіями Президента України. Учень 12 класу Поминчук Денис входить до резерву збірної України з волейболу.  

У художній самодіяльності школа має переможців всеукраїнських, обласних, районних фестивалів та конкурсів: «Барви життя», «З вірою в майбутнє», «Золота масочка», «Моя країна – Україна». 

https://mail.ukr.net/attach/show/15753885750149211331/1/DSC01173.JPG

З нагоди ювілею педагогам вручили почесні грамоти, а закладу - подарунки. Під час свята діяла виставка робіт вихованців, серед яких вироби декору, картини, вишиті роботи та художні фото.

За матеріалами прес-служби управління освіти і науки Рівненської ОДА.