Відбудеться зустріч з Братами Капрановими в Рівному

Не пропустіть!! Унікальна зустріч, та автограф-сесія, із відомими письменниками сучасності Дмитром та Віталієм Капрановими (Брати Капранови) в Рівному 14 червня о 16 год. в приміщенні Рівненської обласної бібліотеки, м. Рівне вул. Короленка, 6

Віталій і Дмитро Капранови – чи не найвідоміші брати української літератури, письменники, публіцисти, видавці та громадські діячі. Фундатори видавництва «Зелений пес», ведучі та автори історичного YouTube каналу «ім. Т.Г. Шевченка». Просувають українську культуру, історію та літературу.

Подія організована в рамках проєкту «Велике читання. Рівненщина читає «Паперові солдати» Братів Капранових». Це соціально-культурний проєкт, покликаний популяризувати книгочитання, як усвідомлено обрану життєву стратегію задля всебічного та гармонійного розвитку особистості, сприяння духовному та інтелектуальному розвитку краян, піднесенню їх патріотичних почуттів.

Проєкт спонукає мешканців Рівненщини читати одну і ту ж книгу в один і той же час, а потім обговорювати її у бібліотеках і на різних літературних зібраннях.

Роман "Паперові солдати" ґрунтується на реальних подіях і розповідає про долі молодих художників. Один з них - Ніл Хасевич – український художник, графік європейського рівня, член ОУН, воїна УПА, уродженець Костопільщини. Слава його знайшла після смерті.

Інший герой книги – Білл Титла, американський аніматор українського походження, котрий став головним мультиплікатором студії Волта Діснея.