Відбудеться експедиція Рівненським Поліссям під егідою «ЮНЕКО»

З 23 червня по 3 липня 20 дітей з різних районів Рівненщини стануть учасниками навчально-польової подорожі  «Експедиція учнівської молоді «ЮНЕКО». Захід, що вже став традиційним, організовує Станція юних натуралістів - комунальний заклад Рівненської обласної ради. 

Експедиція відбудеться на базі Білоозерського лісництва Рівненського природного заповідника, що на території Вараського району. Наметовий табір розміститься на березі озера Біле.

Учасники експедиції - це учні, які мають досвід проведення досліджень в природі та цікавляться науковою роботою, - вивчатимуть унікальні ландшафти, флору і фауну Рівненського Полісся. Щодня діти вирушатимуть за тематичними маршрутами і працюватимуть за кількома науковими напрямками: орнітологія, ентомологія, ботаніка, екологія, гідробіологія, народознавство.

З дітьми займатимуться науковці Рівненського природного заповідника, викладачі Київського політехнічного інституту, наукові співробітники інституту зоології ім. І.Шмальгаузена НАН України. Під керівництвом дорослих наставників діти продовжать моніторинг екологічного стану водних об’єктів на території Білоозерського лісництва, який розпочатий 2011 року. Також юні дослідники відвідають садиби пасічників-бортників, візьмуть участь у кільцюванні птахів, вивчатимуть видове різноманіття фауни та флори заповідника.


РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА РАДА