Від “шахедів” та загрози з Білорусі: Порошенко привіз військові вантажівки DAF у Рівне

На автівки будуть встановлені зенітні установки – ЗУ-23-2. Ворог обстрілює об’єкти критичної енергетичної інфраструктури не тільки з території Росії, але й з Білорусі, звідки запускає на мирні українські міста «шахеди». Тому ми маємо працювати на випередження, зазначає політик.

Про це повідомив лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко.

Джерело Великий Київ.

Мова йде про старт співпраці із мером Рівного Олександром Третяком.

На ці військові вантажівки DAF, яких Порошенко з командою вже поставили 91 із загального контракту, будуть встановлені зенітні установки – ЗУ-23-2. Вони будуть виконувати дві функції: перша – це захист об’єктів критичної енергетичної структури. Якщо ворог буде намагатися атакувати об’єкти інфраструктури Рівного «шахедами», то пересувні зенітні установки зустрінуть ці божевільні спроби вогнем.

Друга функція – в умовах зростаючої загрози з білоруського напрямку, ці установки зустрінуть вогнем спробу ворога просунутися всередину нашої території.

“Я вдячний не лише міцевому самоврядуванню Рівного, але і командирам бригад, з якими спільно ми реалізуємо черговий проект із захисту українських міст. Дякую кожному, хто тримає Україну в серці. Слава Україні!” – заявив Порошенко.