Важлива частина дороги біля Луцького кільця готова на 70%

Нова дорога національного значення Н-22 Устилуг - Луцьк - Рівне вже готова на 70 %. Йдеться про важливу ділянку, якою користується багато автомобілістів (150+500 – км 156+700).

Сьогодні голова Рівненської ОДА Віталій Коваль та керівництво Служби автомобільних доріг в області проінспектували хід будівельних робіт.

Ключову трасу відновлюють у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Це потужна та дуже потрібна дорога для Рівненщини. Об’єкт має І категорію класифікації, адже складається із 4 смуг для руху.

Маємо амбітний, але цілком реальний план - до 30-річчя Незалежності України повністю завершити дану ділянку дороги на 100 %», - зазначив Віталій Коваль.

Загалом, на автодорозі працює 150 дорожників, механізаторів та інженерів, а також 67 машин спецтехніки.

Наразі вже влаштовано 6 км дороги для 4 смуг. Сьогодні фахівці продовжують  вкладати фінішний шар асфальтобетону. В планах за цей день влаштувати 3 тис тонн високоякісної суміші.

Як розповідають в Службі автомобільних доріг області, на об'єкті використовується сучасна технологія, фахівці працюють із залученням спеціального перенавантажувача.

«Високоякісні перенавантажувач і два укладачі дозволяють рівномірно нагрівати асфальтобетонну суміш та технологічно правильно розприділяти її. Така технологія потрібна для того, аби в подальшому уникнути колійності, тріщин і вибоїн», - зазначив начальник САД в області Олексій Востріков.

Після завершення ремонту тут облаштують тротуари, зупинки, встановлять освітлення, дорожні знаки та нанесуть дорожню розмітку.


Рівненська ОДА