Вараський Виконком затвердив фінансовий план місцевої лікарні

Сьогодні,  31 грудня 2020 року, на засіданні  виконавчого комітету Вараської міської ради, під головуванням міського голови Олександра Мензула, затвердили фінансовий план КНП ВМР «Вараська багатопрофільна лікарня».

З метою здійснення контролю за фінансово-господарською діяльністю, підвищення ефективності роботи комунальних підприємств міста, відповідно до статей 24, 78 Господарського кодексу України, рішення виконавчого комітету Вараської міської ради від 28.05.2019 №114 «Про затвердження порядку складання, затвердження та контролю виконання фінансових планів комунальних підприємств Вараської міської ради», керуючись статтями 17, 27, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Вараської міської ради затвердив фінансовий план.

Фінансовий план є основним плановим документом, відповідно до якого підприємство отримує доходи і здійснює видатки, визначає обсяг та спрямування коштів для виконання своїх функцій протягом року відповідно до установчих документів. 

На відміну від закладів охорони здоров’я – бюджетних установ, планування діяльності яких відбувається відповідно до норм бюджетного законодавства, планування діяльності закладів охорони здоров’я – комунальних некомерційних підприємств відбувається відповідно до норм господарського законодавства України.

Однією з особливостей господарської діяльності таких підприємств є їх обов’язок складати і виконувати фінансовий план на кожен наступний рік.

Окрім того, виконавчий комітет затвердив перспективний план роботи виконавчого комітету Вараської міської ради на 2021 рік та І квартал 2021 року.

Наступне засідання відбудеться вже в новому 2021 році.