Вараська громада отримала вакцину Moderna (Spikevax)

До центру вакцинації Вараської громади надійшло 1500 доз мРНК-вакцини Moderna від COVID-19 виробництва американської компанії. Зробити щеплення усі охочі можуть щодня із понеділка по суботу за адресою мікрорайон Перемоги 8, м.Вараш (Вараський ліцей №3).

"Нам, українцям, дуже пощастило, що ми отримали цю вакцину. Це заслуга глобальної ініціативи COVAX. Ця вакцина одна з найкращих, на рівні з Pfizer, широко застосовується і в найрозвинутіших європейських країнах, і у США. Загалом, розробила вакцину американська компанія. Вакцина, що до нас зараз приїхала, виробництва заводу в Іспанії. За ефективністю вона одна з найкращих, у світі її визнають як одну з топових. Інформація для тих, кому актуальна інформація щодо вакцинації і виїзду за кордон – усі країни світу визнають Moderna. Міжнародне свідоцтво про вакцинацію можна буде отримати у свого сімейного лікаря через 14 днів після другої дози (треба прийти із закордонним паспорт). Запрошуємо охочих вакцинуватися", – закликає заступник директора Вараського центру первинної медичної допомоги Павло Пан.

Центр вакцинації населення від COVID-19 у м.Вараш працює із 09:00 до 15:00. Щеплення відбуваються вакцинами Moderna (США) та CoronaVac (Китай), які сертифіковані Міністерством охорони здоров’я та рекомендовані ВООЗ до застосування, їх ефективність становить 94,1% та 83,5% відповідно. Попередній запис для вакцинації відбувається через сімейного лікаря або за номером телефону (067) 67-87-632.

У середині липня Україна отримала два мільйони доз мРНК-вакцини від COVID-19 Moderna. Ця партія вакцин надається урядом США через глобальний фонд COVAX.

Ініціатива COVAХ спрямована на забезпечення справедливого та рівноправного доступу до вакцин від COVID-19 для кожної країни світу. Вакцина розроблена американським Національним інститутом алергії та інфекційних захворювань. Moderna є так званою РНК (мРНК)-вакциною, тобто вакциною яка несе частину генетичного коду вірусу й імунна система людини сама виробляє антигени. Щеплення роблять двома дозами вакцини. В Україні під час першого щеплення рекомендують робити другий укол з інтервалом 28 днів, але термін за необхідності можуть збільшити до 42 днів.


Вараська міська рада