В Україні ухвалили календарний план вакцинації від COVID-19

В Україні 29 січня затвердили календарний план вакцинації населення проти COVID-19 у 2021 році. Перший із п'яти етапів кампанії має розпочатися вже в лютому.

Про те, коли перші українці отримають доступ до щеплень, на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Про підсумки засідання повідомляється на "Урядовому порталі".

Зазначимо, що календарний план на засіданні представив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко. Документ було затверджено Держкомісією з питань ТЕБ та НС.

"У нас є затверджений Національний план, який визначає п'ять етапів вакцинації. Все це повинно бути відображено в календарному плані на цей рік. Зокрема, хто, коли і де зможе безкоштовно отримати ефективну вакцину від коронавірусу", – підкреслив Шмигаль.

Пресслужба опублікувала графік, складений в уряді. Очікується, що за лютий, березень і квітень безкоштовні щеплення отримають 367 тисяч осіб – військові ООС і медики, що працюють із інфікованими коронавірусом.

Вакцинацію проводитимуть мобільні бригади, а також співробітники стаціонарних пунктів.

Під час засідання прем'єр-міністр також заявив про необхідність чітко визначити потребу держави у вакцинах на цей рік.

Ляшко зі свого боку зазначив, що оперативний штаб з урахуванням соціологічних опитувань визначив прогнозовану кількість вакцин, які необхідно закупити додатково – 15 млн доз.

За словами головного санлікаря, холодовий ланцюг в Україні (від -70 і до +8 градусів) може забезпечити зберігання будь-якого виду вакцин, які вже пройшли реєстрацію.