В Польщі презентували досвід Рівненщини у створенні індустріальних парків

Делегація від Рівненщини працює на VI Європейському Конгресі Самоврядування в Польщі.

Під час другого дня голова Рівненської ОДА Віталій Коваль розповів учасникам про досвід Рівненщини у створенні індустріальних парків.

«На сьогодні в регіоні вже є два індустріальні парки, включені цього року до відповідного державного реєстру. Це індустріальний парк «Rivne Industrial Park» на території Малолюбашанської громади загальною площею 125 га та приватний – підприємства «Кроноспан Рівне» загальною площею 85 га. Працюємо і над створенням індустріального парку площею 42,9 га на території Привільненської сільради Дубенського району», - зазначив Віталій Коваль, виступаючи під час робочої панелі на тему «Вплив технологічних парків на розвиток та інноваційність підприємств».

Очільник області наголосив, що такі парки дають додаткові можливості учасникам у вигляді державних пільг та преференцій. Від компенсації витрат на підключення до інженерно-транспортних мереж до відшкодовування відсоткової ставки за кредитами на облаштування і здійснення господарської діяльності та інші переваги.

У межах поїздки в Польщу, голова Рівненської ОДА обговорив із маршалком Вармінсько-Мазурського воєводства Густавом Бжезіним трьохсторонню співпрацю з їхнім французьким партнером - департаментом Кот-д'Армор. Вже цього тижня відбудеться онлайн-зустріч за участю представників влади трьох регіонів.

Під час зустрічі із директором міжнародного аеропорту Віктором Войчиком йшлося про специфіку розвитку регіональних летовищ.

Нагадаємо, VI Європейський Конгрес Самоврядування в Польщі проходить у місті Миколайки Вармінсько-Мазурського воєводства. Це платформа обміну думками між лідерами органів самоврядування, бізнесом та громадськими організаціями.