В Острозькій лікарні ввели в експлуатацію медичний кисневий генератор

16 вересня в КНП "Острозька багатопрофільна лікарня" введено в експлуатацію медичний кисневий генератор ІМТ-РОС8400med у контейнерному виконанні.

На відкритті були присутні міський голова Юрія Ягодка, перший заступник міського голови Михайло Кирийчук та в.о. головного лікаря Віталій Бойко.

Кисневий генератор було підключено після проведення пуско-налагоджувальних робіт. Вартість даного обладнання становить 3 218 039 грн. Заклад отримав його на безоплатній основі від Міністерства охорони здоров’я України.

Киснева станція виробляє медичний кисень з повітря до 120 балонів на добу, що забезпечить потребу закладу у медичному кисні в повній мірі. При максимальній робочій потужності киснева станція споживатиме електроенергію на 100-140 тис. грн в місяць, що вдвічі дешевше ніж доставка рідкого кисню та втричі дешевше ніж купувати кисень в балонах, а основна перевага даної кисневої станції – безперебійне виготовлення та доставка по магістралях до пацієнта кисню медичного.

Для проведення реконструкції кисневої мережі та установку станції виділено з обласного бюджету 560 тис. грн. На даному етапі проводиться додаткове розведення 20-ти кисневих точок у відділення (на даний момент в закладі 58 точок уже наявні).

Острозька Міська Рада