В Острозькій академії відбувся форум «Освіта Рівненщини. Філософія змін»

Філософія змін визначає майбутнє нашої освіти. Про це йшлося на форумі «Освіта Рівненщини. Філософія змін», який проходить сьогодні в Національному університеті «Острозька академія». До заходу долучилися представники влади та бізнесу, депутати, науковці й педагоги. Участь у форумі взяв і голова обласної ради Сергій Кондрачук.

Вітаючи учасників форуму, Сергій Кондрачук зазначив, що на минулій сесії, яка відбулася 19 серпня, депутати підтримали  Програму розвитку освіти Рівненської області на 2022-2024 роки, яка визначає мету, зміст, завдання та проблеми галузі освіти. 

Голова обласної ради закцентував на тому, що філософія змін в галузі освіти, серед іншого, полягає і в посиленій увазі до питань національно-патріотичного виховання.

- Зміни в українській освіті розпочалися ще кілька років тому, коли у нашому словнику з’явилися терміни «Нова українська школа», «Новий освітній простір», «інклюзивне навчання». Переконаний, що саме тоді було здійснено важливий поступ. І зараз маємо продовжувати ці зміни. У контексті ж філософії змін варто говорити й про національно-патріотичне виховання та потребу активно впроваджувати його у закладах освіти. Обласна цільова соціальна програма національно-патріотичного виховання у Рівненській області на 2021-2025 роки уже діє, і перші кошти на втілення її заходів вже закладено. І цілком логічно, що саме освіта має бути рушієм реалізації заходів цієї Програми, - зазначив Сергій Кондрачук, побажавши освітянам натхнення та терпіння  напередодні нового навчального року.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток освітньої галузі Рівненщини та з нагоди Дня знань Сергій Кондрачук нагородив Почесними грамотами обласної ради вчителя трудового навчання та інформатики Дубровицького навчально-виховного комплексу «Ліцей-школа» Сергія Берестеня, кандидата економічних наук, доцента, викладача фінансово-економічних дисциплін Відокремленого структурного підрозділу «Рівненський технічний фаховий коледж Національного університету водного господарства та природокористування» Ірину Боднарюк, директора комунального закладу «Дубенська спеціальна школа І-ІІ ступенів» Рівненської обласної ради Тетяну Куцелю, директора опорного закладу Прислуцький ліцей Березнівської міської ради Рівненського району Рівненської області Сергія Минюка та майстра виробничого навчання Квасилівського професійного ліцею Олександра Снітчука.

У ході форуму відбулася низка дискусійних платформ, під час яких йшлося про якісне освітнє середовище для дитини, розвиток професійної освіти, модернізацію системи підготовки робітничих кадрів та інші актуальні аспекти.