Міні-цех з виготовлення м’ясних консерв для ЗСУ працює в дитсадку Острога. На рахунку кухарок - понад 15 тисяч банок тушкованок, пише Острозька Міська Рада.
Для наших військових господині розробили фірмовий рецепт каш з м'ясом тривалого зберігання. А нещодавно вперше спробували приготувати тушковану картоплю з фаршем.
Острожанки зібралися і розпочали готувати консерви для військових спочатку вдома.
Бували такі дні, що виготовляли по 700 банок вдень. Але працювати в приватному будинку господиням було незручно, тому наприкінці березня вони переїхали на кухню дитячого садка, що знаходиться в Острозі. Кожен робить свою роботу: одні миють банки, інші чистять і нарізають овочі, хтось працює з м’ясом. Під великим тиском консерви готуються в автоклавах.
Окрім м’ясних консерв, ґаздині випікають пироги з різними начинками, сосиски в тісті, печиво та інші смаколики.