В обласній раді планують завершити реконструкцію бібліотеки на «Лебединці»

Основний комплекс робіт з реконструкції будівлі Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки було проведено у 2017-2019 роках. За словами директорки закладу Валентини Ярощук, вони оновили систему опалення, утеплили та оздобили фасад приміщення, замінили покрівлю, прибудували шахту ліфта для осіб на візках, придбали сам ліфт, облаштували пандус, замінили внутрішній протипожежний водогін та насосну станцію, а також облаштували в’їзд та стоянку до будівлі бібліотеки.

Загальна вартість робіт тоді становила 18,4 млн.грн.  На 90% це були кошти Державного фонду регіонального розвитку, 10 % - участь обласного бюджету . У 2020 році проєкт  включили до переліку ДФРР, однак він не був профінансований. Відтак, щоб здати об’єкт в експлуатацію, керівництво бібліотеки звернулося до обласної ради за фінансовою підтримкою.

«Нам залишилося освоїти 3,4 млн.грн. За ці кошти ми плануємо завершити опорядження території, утеплити шахту ліфта та запустити сам ліфт, завершити роботи з будівництва відкритої тераси. Адже бібліотека розташована в самому центрі Рівного, і ми зможемо проводити різні масові заходи», - пояснює Валентина Ярощук.

Дане питання розглянули на постійній комісії обласної ради з питань будівництва та розвитку інфраструктури (голова – Василь Яніцький). Члени комісії підтримали звернення бібліотеки та рекомендували облдержадміністрації віднайти необхідний фінансовий ресурс, щоб завершити роботи в цьому обласному комунальному закладі.

Повідомляє Рівненська обласна рада.