Урочисті шлюби у Вараші хочуть проводити в Палаці культури 23 Жовтня 2021, 12:20

Нещодавно вірусним у соцмережах стало відео місцевої жительки про те, як виглядає РАЦС у Вараші: похмура будівля, жахливі графіті, аварійні сходи та плитка, що обвалюється.

Вараський міський голова Олександр Мензул визнає: «РАЦС виглядає жахливо». Та запевняє, що у мерії працюють над тим, щоб урочисте оформлення шлюбів відбувалося у кращому приміщенні, – інформує кореспондент Район.Вараш.

За словами градоначальника, виконавчий комітет Вараської міської ради веде перемовини із Міністерством юстиції України та державним підприємством «НАЕК «Енергоатом» щодо організації урочистих церемоній Вараського відділу державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС) у приміщенні Палацу культури імені Лесі Українки ВП «РАЕС».

«Погоджуюсь, що РАЦС виглядає жахливо, ця проблема збільшувалася упродовж років. Нині приміщення ДРАЦСу перебуває на балансі виконавчого комітету, але надане в оренду Міністерству юстиції України, яке і мало би стежити за його станом. Але за фактом, як і завжди, у держави немає коштів», – зауважує Олександр Мензул.