Україна втратила літак АН-225 "Мрія"?

Є інформація, що у результаті повітряної атаки російських військ на аеропорт Гостомель під Києвом був спалений один із найбільших та найпотужніших літаків у світі українського виробництва АН-225 «Мрія» 

Про це Радіо Свобода повідомили два поінформованих джерела на підприємстві «Антонов» та підтвердив міський голова міста Буча.

Відповідно до сайту моніторингу повітряних суден Flight Radar, літак АН-225 «Мрія» з бортовим номером UR-82060 5 лютого прилетів з аеропорту Біллунд, що у Данії, до аеропорту ДП «Антонов» у Гостомелі. Після цього борт звідти не вилітав.

При цьому, як встановило Радіо Свобода, іншим літакам «Антонова» вдалося вилетіти до початку повномасштабного вторгнення Росії. Зокрема, АН-124-100 «Руслан» з бортовим номером UR-82007 23 лютого вилетів з аеропорту Гостомель в Пенанг, Малайзія.

Ще один «Руслан» з бортовим номером UR-82008 вилетів з аеропорту Гостомеля 13 лютого і того ж дня приземлився в аеропорту столиці Киргизстану Бішкек.

27 лютого у твіттері ДП «Антонов» з’явилось світлина із повідомленням, адресованим російській армії – від екіпажу літаку «Руслан», який знаходиться в одному з аеропортів Європи.

Інформацію перевіряємо додатково.

Держспецзв’язку.