У Вараші під час благодійного ярмарку зібрали понад 660 тисяч гривень на протези для військового

У Вараші 16 березня працівники Рівненської АЕС та небайдужі жителі Вараського району організували збір коштів на придбання протезів на обидві ноги військовослужбовцю Сергію Копищику.

Про це повідомляють на сторінці Рівненської АЕС, пише РівнеМедіа.

З проханням про допомогу до атомників РАЕС звернулася Рафалівська територіальна громада, адже Сергій родом із села с. Малий Жолудськ Рівненської області. У липні 2022 року при виконанні бойового завдання разом з побратимами 24 річний захисник отримав численні важкі поранення. Лікарі боролися за його життя в м. Одеса, проте обидві ноги довелося ампутувати. Тепер хлопець потребує дороговартісного лікування, протезування та довготривалої реабілітації.

На ярмарку вдалося виручити понад 33 тисячі гривень, працівники РАЕС, станом на 21:00 16 березня, перерахували на карту військовослужбовця 198 тисяч гривень, а у благодійну скриньку під час заходу атомники разом з містянами зібрали понад 430 тисяч гривень, які передали мамі хлопця.

За словами координаторки благодійної акції РАЕС «Енергія добра» Ірини Жук, вкотре працівники Рівненської АЕС об’єднавшись, підставили дружнє плече військовослужбовцю, який ризикував життям, щоб захистити нас від ворога:

«Такі збори дають змогу зрозуміти, що все реально та у наших руках, головне згуртованість та підтримка. Коли ти переживаєш таке емоційне єднання заради доброї справи – це сильні та незабутні відчуття».

Мама військовослужбовця зі сльозами на очах дякувала всім за допомогу її сину. Також свої слова вдячності у відеозверненні передав сам Сергій, який наразі перебуває на лікуванні. Сподіваємося скоро він зі своєю коханою поділиться з нами світлинами з їхнього вінчання, яке вони планують після встановлення протезів.