У смт Зарічне чоловік незаконно продавав рибу


24 листопада 2021 року державні інспектори рибоохорони здійснили перевірку місць імовірної торгівлі водними біоресурсами та заборонених знарядь лову у Вараському районі.

Так, близько 10 години на  ринку у смт. Зарічне, викрили громадянина, який здійснював продаж водних біоресурсів, загальною вагою 6 кг (коропа).При перевірці продавець не мав документів, які б підтверджували законність придбання водних біоресурсів та сертифікат якості. На громадянина було складено протокол за ч.1 ст.88-1 КУпАП.

Рівненський рибоохоронний патруль вкотре попереджає, що за незаконний продаж риби і раків загрожує адміністративна відповідальність. За даний вид порушення передбачено покарання у вигляді від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої, тобто рибним торговцям загрожує від 510 до 1700 грн. штрафних санкцій.

В Управлінні Держрибагентства у Рівненській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 540 53 90. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку виготовлення,  збуту чи зберігання  заборонених знарядь лову – прохання повідомляти за вказаним номером телефону.