У селі Теслугів на Дубенщині висадили сад на честь захисників України

У Теслугівському ліцеї висадили фруктовий сад на честь захисників України, які поклали життя у боротьбі за волю і незалежність нашої держави.

До ініціативи адміністрації закладу щодо закладання саду долучились батьки загиблих в АТО: батько Назара Крохмаля – Іван Володимирович, мама Миколи Куліби – Антоніна Павлівна, мама Андрія Нечипорука – Лариса Михайлівна. Разом з ними сад висаджували голова Дубенської РДА Всеволод Пекарський, заступник голови Дубенської РДА Ірина Кружайло, голова Крупецької громади Віталій Мошкун, начальник другого відділу Дубенського РТЦК та СП Юрій Попсуй, місцеві воїни АТО/ООС, повідомили на сайті Дубенської РДА.

Учасники акції висадили на пришкільній ділянці 60 фруктових дерев – 15 груш та 45 яблунь. Саджанці безкоштовно були надані директором ПП-фірма «Новий Рівень» Василем Мандзюком.

«Це лише початок великого саду, який нагадуватиме про кожного, хто віддав своє життя за Україну, і тих хто сьогодні боронить наш рідний край» - зазначив Всеволод Пекарський.

Директору Теслугівського ліцею Світлані Гришковець було вручено пам’ятну таблицю на честь закладення саду.

Потому в ліцеї пройшов художній захід, приурочений Дню захисника і захисниць України. Під час якого голова Дубенської РДА Всеволод Пекарський подарував бібліотеці ліцею книгу «За Україну полягли…», авторства млинівчанина Віталія Тарасюка. Книга присвячена пам’яті шести захисників України з колишнього Млинівського району, що загинули в російсько-українській війні.